В перші дні спостерігаються великі черги батьків у ЦНАПі з бажанням якнайшвидше подати заявку на вступ у ДНЗ

З 10 лютого 2012 року у Івано-Франківську триває перереєстрація дітей для вступу у дитячі садочки, що до 10 січня 2012 року подали заявки до окремих закладів. Перереєстрація відбувається у Центрі надання адміністративних послуг за столом номер №11 (вул. Незалежності, 9).

Як показали перші три дні проведення перереєстрації, процес впровадження змін у галузі дошкільної освіти є дуже нелегким. Виникає чимало нових обставин, на які необхідно миттєво реагувати, і це природній процес. Проте чимало труднощів виникає через не усвідомлення самого процесу. В перші дні спостерігаються великі черги батьків у ЦНАПі з бажанням якнайшвидше подати заявку, що є абсолютно непотрібним та безпідставним. Батьки керуються неправдивою інформацією про те, що хто швидше зареєструється, той і опиниться у черзі на вищому місці.

Насправді ж це не є дійсністю, адже новий реєстраційний список формуватиметься тільки із 2 квітня 2012 року, кажуть ініціатори проекту. Вони зазеачають, що до цього часу триває перереєстрація (потвердження вже присвоєного у дитячих садках порядкового номеру) тих малят, батьки яких вже до 10 січня 2012 року подали заявку до дитсадка, при цьому порядковість зареєстрованого номеру у садочку зберігається й для електронної черги. Тобто, якщо дитину у садочку зареєстрували під номером 5, то й при введені даних до електронної черги номер 5 зберігається. Не потрібно у перші ж дні реєстрації усім батькам  іти на перереєстрацію, переймаючись втратою порядкового номеру.

Організатори проекту закликають всіх, кого тією чи іншою мірою торкається процес, сприяти у його реалізації й довіряти організаторам. Процес є незвичним, проте його дуже легко пройти ясним усвідомленням суті та довірою. Процедура перереєстрації щодня вдосконалюється. Впроваджено запис черги на 2-3 дні вперед, де усім повідомляють приблизний час, коли прийде їх черга. Паралельно із  перереєстрацією відбувається консультування. Вже з другого дня у ЦНАПі працюють два реєстратора (замість одного), які намагаються заспокоїти мешканців й прийняти заявки від кожного, проте великий потік батьків у перші ж дні не сприяє процесу. А з 17 лютого на офіційному сайті електронної реєстрації оприлюднять списки тих, кого гарантовано буде зараховано до ДНЗ у 2012 році. Особам, які знайдуть себе у цих списках – не потрібно реєстраційної картки, отже не потрібно проходити процедуру перереєстрації. Тож будьмо свідомими у процесі нашого зближення до європейських стандартів.

Леся, 15.02.2012 12:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини