Юрій Луценко подав позов на представників Прокуратури України до Федерального суду США

Сьогодні в Івано-Франківську представники Юрія Луценка народні депутати України Володимир Ар’єв та Юрій Гримчак вручили копію позову до Американського суду, яку подав пан Луценко проти низки працівників Прокуратури України, серед яких перший заступник прокурора Івано-Франківська Сергій Войченко.

«Пан Войченко був керівником слідчої групи, яка «розслідувала справи та збирала матеріали», які потім були інкриміновані колишньому Міністру внутрішніх справ. Саме він підписав подання про арешт Юрія Луценка», - розповів Володимир Ар’єв.

До списку обвинувачених потрапили також : Генеральний прокурор Пшонка, перший його заступник Кузьмін та прокурор Зінченка.

Проте Сергій Войченко відмовився приймати даний позов, адже вважає його самопіаром.

«Ваша робота направлена на самопіар. Нічого я у вас брати не буду і взагалі, ви зриваєте роботу державної установи», - зазначив Сергій Войченко під час отримання документу.

Проте, навіть якщо закордонний суд прийме рішення на користь Юрія Луценка, воно не є дійсним на території України.

Як пояснює Юрій Гримчак, це рішення буде законним у багатьох країнах Європи. Тому, якщо когось з обвинувачених затримають на їх території, він зобов’язаний буде виконати рішення.

На представників прокуратури у разі поразки чекає штраф із шістьма нулями.

Леся, 06.02.2012 18:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини