Апеляцію знову відхилено – діюча влада далі бере верх над правосуддям

Апеляційним суд Івано-Франківської області розглянув апеляції на постанову Івано-Франківського міського суду від 07.12.2011 р. по скарзі голови обласної ради О. Сича за дорученням сесії Івано-Франківської обласної ради від 16.09.2011 року на постанову старшого слідчого прокуратури м. Івано-Франківська Попадюка В. О. від 05.11.2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи щодо голови Івано-Франківської обласної виборчої комісії  Пилип’юка О. М., директора ТзОВ “Кубекс” Стецької О. П., технічного директора ТзОВ “Кубекс” Паламара С. Б., які причетні до виготовлення зайвих 111 741 виборчих бюлетенів  для голосування на виборах депутатів до Івано-Франківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі та надлишкових 102 216 бюлетенів в одномандатних мажоритарних округах.
11.01.2011 року о 14.00 год. колегією суддів апеляційного суду Івано-Франківської області під головуванням судді Кривобокової Наталії Михайлівни відбувся розгляд апеляційної скарги голови обласної ради по даній справі.

Представниками обласної ради наголошувалось колегії апеляційного суду Івано-Франківської області на невідповідність вимогам чинного законодавства та наявним в матеріалах справи доказам постанови Івано-Франківського міського суду.
Івано-Франківським міським судом невірно було застосовано положення Кримінально-процесуального кодексу України  щодо строків на оскарження постанови про відмову у порушенні кримінальної справи.

 Проте, за словами учасників процесу, головуюча у справі суддя Кривобокова Н.М., різними шляхами намагалася переконати колегію апеляційного суду Івано-Франківської області щоб не допустити до участі у справі представників обласної ради.

 Ще дивнішим є факт, що докази, подані представниками обласної ради, залишенні без дослідження і розгляду на столі у залі судового засідання перед видаленням складу суду до нарадчої кімнати. Це наводить на думку що, ухвала була заздалегідь виготовлена.

Як результат таких дій, колегія апеляційного суду Івано-Франківської області прийняла ухвали про залишення апеляційної скарги голови обласної ради без розгляду і тут виникає запитання: Якщо голова обласної ради за дорученням сесії обласної ради, за що проголосували майже всі депутати, які були присутні у сесійній залі, не може захистити свої права в суді, то як це може зробити пересічний мешканець? Кому служать ці судді –  народу чи беззаконню?



Леся, 13.01.2012 17:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини