Землі у мікрорайоні Черешеньки роздали людям незаконним шляхом

Виділення людям земельних ділянок у мікрорайоні Черешеньки було проведено незаконно, оскільки дана земля є спірною.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступника голови облдержадміністрації Василь Брус.

«Ці землі не знаходилися і до сьогодні не знаходяться у межах міста Івано-Франківська. Проте, в 2006 році міська рада почала роботи з виготовлення проекту детального планування плану земель цього мікрорайону, а вже у 2007 році сесія Івано-Франківської міської ради прийняла рішення про передачу земельних ділянок в оренду під будівництво індивідуальних житлових будинків в мікрорайоні Черешеньки 218 громадянам, всупереч тому, що земля до меж міста не відносилися. Міська рада продовжує і далі порушувати законодавство і у 2009 році приймає рішення про передачу цих ділянок вже 349 громадянам. В свою чергу, Тисменицька РДА приймає шість розпоряджень в 2009 році про передачу шістьом громадянам дану землю. Але оскільки це спірна ділянка, то це також є порушенням законодавства», - пояснив Василь Брус.

За словами першого заступника, спочатку треба було ліквідувати спір, ввести цю ділянку в межі або міста, або в межі села Загвіздя, тільки тоді вони мали право щось комусь виділяти.

Окрім того на цих землях за державний кошт було проведено меліорацію, і вони відповідно є територією сільськогосподарського призначення.

«Це грубе порушення закону «Про меліорацію». Треба було вивести землі із  статусу сільськогосподарського призначення та ввести як землі індивідуального призначення», - додав Василь Брус.

На разі дана справа перебуває в Апеляційному суді Львівської області, оскільки Івано-Франківська міська рада та Тисменицька РДА подали зустрічні позови.

Леся, 23.01.2012 14:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини