Апеляційний суд притримав рішення до завершення прес-конференції Януковича, - Сергій Власенко

Адвокат Сергій Власенко вважає символічним, що рішення апеляційного суду залишити у силі повторний арешт Юлії Тимошенко було оголошено лише після закінчення прес-конференції Віктора Януковича.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

«Ця постанова була мотивована тим, що знаходячись на волі, Тимошенко може перешкоджати слідству. Всі розуміють абсурдність цієї конструкції, бо Тимошенко чотири місяці перебуває у слідчому ізоляторі», - сказав він.

Власенко звернув увагу на те, що судді дочекались закінчення прес-конференції Віктора Януковича, «на якій він один раз збрехав, а другий раз - заявив про явку з повинною у вчиненні злочину».

«Він збрехав, коли заявив, що газова справа Тимошенко залишилась йому у спадок. Це брехня! Бо за наслідками засідання РНБО, яке відбулося в лютому 2009 року, був лист екс-міністра юстиції Оніщука, згідно з яким вказано, що ніякого складу злочину у діях Тимошенко немає. А після цього був лист за підписом Генпрокурора Медведька, соратника Януковича, в якому теж чітко було написано, що ніякого складу злочину у діях Тимошенко немає», - зазначив він.
 
«Тому це брехня, що ця справа лишилось у спадок», - наголосив адвокат.
 
Сергій Власенко також нагадав, що справа проти Юлії Тимошенко була порушена, коли Медведька змінили на Пшонку «і генеральний кум, виконуючи вказівки президента, порушив справу проти Тимошенко без будь-яких підстав».

Власенко також звернув увагу на заяву президента про те, що перед початком розслідування у кримінальній справі він зібрав виконавців і дав їм вказівки, «тобто він їх інструктував».
 
«Це називається втручання в діяльність правоохоронних органів. Тобто Янукович підтвердив, що він втручається у справу Тимошенко і що він є організатором цієї справи, так само, як і він приймав рішення про медичний огляд Тимошенко і рішення про переведення Тимошенко в кращу камеру СІЗО за декілька годин до приїзду Європейської комісії по протидії катуванню», - сказав адвокат.

Сергій Власенко також назвав рішення апеляційного суду ганебним для України.
 
«Той факт, що рішення суду оголошено після прес-конференції Януковича, свідчить про те, що він не лише організатор, а й боягуз, бо він боїться прямих питань журналістів. І це підтверджує його відповідь на запитання одного із журналістів про Межигір’я: у відповідь пролунали прямі погрози», - резюмував Власенко.
Леся, 21.12.2011 18:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини