Активісти ВО «Тризуб» переконані, що їх вироки продиктовані зверху

Сьогодні активісти Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери під час прес-конференції в Івано-Франківську розповіли про перебіг трьох судових справ, які стосуються відрізання голови пам’ятнику Сталіна в Запоріжжі, підпал офісу Партії регіонів у Галичі та переслідування голови центрального проводу організації за зберігання зброї.

Як розповів Віталій Вишнюк, учасник подій в Запоріжжі, рішення суду є неправомірним і тому учасники судового процесу подають апеляцію. Також, вони звернуться до Європейського суду з прав захисту людини.

«На позитивне рішення суду ми не сподівалися, адже ніхто не проводив експертизи, не питав нас про мотиви вчинення таких дій, а тільки брали до уваги наслідки», -  розповідає Віталій Вишнюк.

Таким чином, дев’ять тризубівців отримали хто два, а хто три роки умовно і повинні заплатити 109 тисяч гривень за відновлення комуністичного ідола. Серед них є і Василь Абрамів, якого також звинувачують у підпалі офісу Партії регіонів у Галичі.

Василь Абрамів переконаний, що над всіма цими справами наглядають люди зверху і вирок Галицького суду буде обвинувачувальним. Якщо так трапиться, то відповідно до рішенні Запорізького суду Василь опиниться за ґратами

«Спочатку правоохоронці не мали до мене жодних претензій, які б стосувалися підпалу, але як тільки розпочалася справа щодо пам’ятника Сталіну, вони вирішили і це повісити на мене. Суддя мені чітко сказав, що вони чекали на вирок Запорізького суду, тому стає зрозуміло, що всім керують люди зверху, а вони тільки виконують. На місці злочину знайшли відбитки пальців, а експертизу, яка б з’ясувала чи вони мені належать, досі не провели, два місяці я просив у судді постанову на її проведення, а тепер, мабуть, ще чотири буду чекати на її результати», - пояснив Василь Абрамів.

Проте, позитивно закінчився вчора суд у Києві  - касаційну скаргу прокурора відділу прокуратури Івано-Франківської області Журавльова Є.Є. на вирок Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 18.03. 2011 р. та ухвали Апеляційного суду Івано-Франківської області від 5.05. 2011 року з проханням скасувати вирок та ухвалу попереднього суду стосовно Голови Центрального проводу ВО «Тризуб» ім. С.Бандери Андрія Стемпіцького відхилено.

Активісти «Тризубу» переконані, що всі ці справи не зламають їх духу, а навпаки додадуть впевненості. Також, вони подякували представникам ВО «Батьківщина» та народному депутату Дмитру Шлемку, які брали участь і допомагали у судових процесах.

 

 

Леся, 23.12.2011 15:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини