Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає прийняти закон про декриміналізацію

Фракція «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина» вимагає сьогодні розглянути проект закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо гармонізації національного кримінального законодавства із Конвенцією ООН проти корупції» (№9533) під авторством народного депутата Віктора Швеця.
 
Президент Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції особисто заявив, що він надзвичайно зацікавлений у вирішенні питання Юлії Тимошенко та її звільненні. Однак він не бачить виходу, як це зробити. Більше того, він звернувся за допомогою до європейської спільноти.
 
Українська влада на чолі з Януковичем не втомлюються повторювати про європейський вибір і готовність сповідувати демократичні принципи та цінності, за якими живе європейське співтовариство.
 
Водночас вітчизняні можновладці вперто демонструють неготовність йти на будь-які поступки у найбільш важливих для Євросоюзу питаннях щодо верховенства права і справедливого судочинства. Судовий процес над Юлією Тимошенко був і продовжує бути демонстративно нечесним, показово порушує всі уявлення про справедливе і неупереджене судочинство.
 
Фракція «Блоку Юлії Тимошенко – Батьківщина» вкотре пропонує цивілізований вихід з глухого кута, який був створений самою ж владою, а зараз є головною перепоною для євроінтеграції України.
 
Ми пропонуємо прийняти закон про декриміналізацію і таким чином не лише звільнити невинувату Юлію Тимошенко, а позбутися ганебного рудимента української правоохоронної та судової системи. Тим більше, що цей законопроект був підтриманий профільним комітетом парламенту.
 
Декриміналізація відповідних статей потрібна не Тимошенко, потрібна Україні. Це гільйотина в руках будь-якої влади у будь-який період для того, щоб розправлятися з неугодними.
 
Тому фракція «Блок Юлії Тимошенко – Батьківщина» вимагає включити цей законопроект до порядку денного і прийняти його.
 
Позиція більшості під час голосування за законопроект про декриміналізацію ще сталінських статей Кримінального Кодексу стане тестом щирості слів та намірів влади і самого Віктора Януковича. Влада дійсно хоче, щоб Україна стала частиною цивілізованого світу, чи в нашій країні остаточно запанує хаос, беззаконня, обман та страх.
Леся, 22.12.2011 14:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини