Хто і що з народних обранців знайшов у бюджеті на 2012 рік?

Бюджет на 2012 рік, який багато спеціалістів називають антисоціальним для парламентаря від Партії регіонів Василя Чуднова є цілком достойним, адже у ньому він знайшов все, що хотів побачити.

«Хоч в одній країні був прийнятий фінансовий документ, який би влаштовував усіх? Кожен шукає у бюджеті те, що він хоче знайти і опозиція, звичайно, шукає антисоціальні спрямування. Як на мене, тут треба брати до уваги і економічну кризу в Європі, друге – ціна на газ, це теж чинник, який впливає на економіку України, і при цьому ми збільшуємо абсолютно всі соціальні виплати, а також заробітні плати та пенсії. Я знайшов у цьому бюджеті все, що хотів побачити», - зазначив Василь Чуднов.

Натомість, народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Дмитро Шлемко переконаний, що громадяни стануть ще біднішими,адже інфляція з кожним місяцем знижуватиме рівень їх матеріального становища, а пільговики тепер не зможуть оскаржувати розмір їхніх пенсій у суді.

«Це такий бюджет, який протягом останніх 7-8 років ніхто ще не приймав. Практично всі соціальні стандарти закладені в ньому нижчі ніж, буде інфляція, таким чином життя людей з кожним місяцем буде погіршуватися. У Прикінцевих положеннях прийнято рішення вказано, що 24 категорії пільговиків не будуть отримувати пільги відповідно до закону, а це значить, що вони не зможуть оскаржувати проблеми, які виникатимуть, у суді. Натомість їх розмір визначатиме Кабінет Міністрів відповідно до наявності грошей. Цей бюджет багатих робить ще багатшими, а бідних ще біднішими. В бюджеті вперше зменшено суму грошей місцевим органам влади», - пояснив Дмитро Шлемко.

Леся, 28.12.2011 11:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини