Другу апеляцію Юлії Тимошенко теж відклали

Київський апеляційний адміністративний суд переніс на понеділок 19 грудня розгляд апеляційної скарги адвокатів Юлії Тимошенко.
 
Захист у цьому суді оскаржує постанову Окружного адміністративного суду Києва від 11 листопада 2011 року, якою було скасовано рішення Шевченківського райсуду Києва від 1 лютого 2005 року.
 
Адвокат Борис Нечипоренко нагадав, що рішенням Шевченківського районного суду від 1 лютого 2005 року були задоволені вимоги Юлії Тимошенко щодо незаконного нарахування на неї податкових зобов’язань.
 
За його словами, через 6 років після цього Генпрокуратура звернулася із заявою до Окружного адміністративного суду і попросила скасувати рішення Шевченківського суду.
 
В цей час стало відомо про те, що з матеріалів справи зникла експертиза Київського інституту судових експертиз, у якій йдеться про безпідставність висунутих Юлії Тимошенко звинувачень, що дало змогу Окружному адміністративному суду задовольнити прохання ГПУ.
 
«На підставі висновку Київського інституту судових експертиз Шевченківський райсуд прийняв рішення, яким повністю задовольнив вимоги Тимошенко щодо скасування податкових зобов’язань як необґрунтованих», - сказав адвокат Борис Нечипоренко.
 
Він вважає, що Генпрокуратура не мала жодних підстав для відновлення справи проти екс-прем’єра.
 
При цьому, на його думку, чи не єдиним аргументом, яким оперує ГПУ, є зникнення цих висновків з Шевченківського райсуду.
 
«Ми вважаємо, що це пряма фальсифікація справи», - наголосив він.
 
Під час сьогоднішнього засідання представники держобвинувачення не змогли відповісти на запитання журналістів про інкриміновану Юлії Тимошенко суму податкових зобов’язань, порадивши при цьому звернутися до прес-служби відомства.
 
Суд ухвалив рішення долучити до справи експертизу Київського інституту судових експертиз і переніс засідання на 19 грудня.
Леся, 16.12.2011 15:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини