Клінічна смерть євроінтеграції Януковича

«Дуже сумнівною видається реальність парафування угоди на саміті «Україна-ЄС», 19 грудня ц.р., в зв’язку з небажанням режиму Януковича звільнити Юлію Тимошенко та Юрія Луценка. Тут, як кажуть, «парафуй,  не парафуй…», - припускає голова фракції «Батьківщина» Юрій Романюк, коментуючи чутки у пресі про можливий провал саміту.

«До кінця взагалі не зрозуміло, чи буде цей захід носити статус «саміту». Адже, за дипломатичним протоколом «саміт», це зустріч на найвищому рівні, виключно перших осіб держав учасниць. А не міністрів закордонних справ, і по вертикалі у низ. Чи погодяться лідери Європейського Союзу та керівництво ЄС прибути до Києва, та рукостискатись й фотографуватись, з посмішками на обличчях, з новоявленим авторитарним диктатором Європи Януковичем, тим самим підносячи його особисто, в очах всього демократичного світу та в середині країни, в той час, коли лідер опозиції Юлія Тимошенко, екс-кандидат у президенти, яка набрала 45 відсотків підтримки виборців України, продовжує перебувати в ув’язненні, проти якої режим брутально інкримінує та інспірує все нові кримінальні справи, викликає дуже великий сумнів», - заявив Юрій Романюк.

«Янукович приніс у жертву своїм фобіям та жадобі реваншу, помсти і знищенню політичних опонентів, всю багаторічну роботу націлену на  Європейську інтеграцію держави України, її Асоціацію та вступ до Митного союзу ЄС.  З однієї причини: тваринного страху випустити Юлію Тимошенко на свободу, і ще й з правом вільної та беззастережної політичної діяльності, балотування на всіх виборах 2012 та 2015 років. Такого, в його голові уміститися не може! Тому й наступить 19 грудня «клінічна смерть» євроінтеграції Януковича», - припускає депутат обласної ради Юрій Романюк.

«Компромісна схема: Асоціація України, в обмін на свободу Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, не спрацювала. Тож і не має на що взагалі розраховувати! Саміту, швидше за все, не буде», - резюмував Юрій Романюк.

 

Леся, 16.12.2011 11:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини