«Денонсацією «Харківських угод» по замаху на ГТС»

      «Режим Януковича продає і здає Україну Кремлю, в обмін на віртуальне здешевлення вартості газу для промислових споживачів, які знаходяться у власності самих росіян або олігархів. Населення країни повинно отримувати газ по сьогоднішніх цінах, тому що близько 20 млрд. м. куб. на рік ми видобуваємо самі з власних родовищ. І тому, формульний розрахунок за газ для населення, розрахований аналогічно, як з міжнародними компаньйонами, не повинен мати жодного відношення до людей» - вважає голова фракції «Батьківщина» в обласній раді Юрій Романюк.

      «Янукович з парламентарями «більшості» здали Росії свою суверенну територію на 25 років, під час т.зв. «Харківських угод», саме в обмін на зобов’язання Росії суттєво здешевити газ для України. Режим виконав свої обіцянки перед Кремлем. А чому НЕ змінили угоду, формулу на газ, де дешевий газ, і хто за ЦЕ все відповість?» - риторично запитує Юрій Романюк.

     «Натомість, Україну повторно обдурюють вимогами здачі своєї власної ГТС (газо-транспортної системи, підземні газосховища, всю внутрішню мережу облгазів, і аж до прямих розрахунків та касового обслуговування з клієнтами-фізичними особами), в обмін на абстрактне здешевлення газу.              На скільки дешевше?, на який термін?, які гарантії?, роль і місце держави в керуванні цим новим проектом?, судовий захист?, країна судового захисту?, які зобов’язання в абсолютних сумах і по роках інвестування у нашу ГТС?, якою буде вартість газу для споживачів на газ усіх категорій?, в розрізі вартості по роках (на 20-30 років на перед)?, невідомо» - констатує Юрій Романюк.

        «Україна повинна не продовжувати бездарно здавати свої позиції, а зміцнювати їх!  По-перше, денонсувати «Харківські угоди». По-друге, в судовому порядку (у Стокгольмському суді, як Італія, ФРН, РП…) оскаржити умови формування ціни між Росією та Україною. По-третє, визначити 2017 рік останнім терміном повного виведення з Севастополя бази МВФ РФ.               По-пяте, заявити про участь України в формуванні колективної європейської системи ПРО (проти-ракетної оборони). По-шосте, негайно змінити законодавчу базу України стосовно відмови від проголошеного курсу на «позаблоковість», внести зміни у «Воєнну доктрину України» та Закон «Про основи внутрішньої та зовнішньої політики» стосовно повернення мети на «вступ України до Північно-Атлантичного Договору (НАТО)», та відновлення інтенсивного партнерства на приєднання до ПДЧ (Плану дій щодо членства України в НАТО».

          «Всі ці принципові радикальні заходи реально принесуть очікувані позитивні результати, у розв’язанні всіх протиріч між Росією та Україною, до забезпечення справжніх національних інтересів України, без жодних поступок і втрат своїх національних надбань і активів (ГТС), у конфлікті з Кремлем» - вважає Юрій Романюк.

Леся, 14.12.2011 14:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини