Хто блокує розвиток доріг в Карпатах?

Коментуючи заяву Надвірнянської районної влади стосовно заперечень в доцільності будівництва нової дороги (реконструкції існуючої лісової), в об’їзд надзвичайно завантаженої ділянки дороги від Яремче до ГК «Буковель», яка пролягатиме через заповідник «Горгани», довжиною 2,7 км, викликає подив і здивування у голови постійної комісії обласної ради, голови фракції «Батьківщина» Юрія Романюка.

«А що конкретно конструктивне пропонує влада району, що б  вирішити нагальну потребу в будівництві нових доріг ввіреному їм району? Відмова від погодження будівництва дороги через заповідник, без пропонування альтернативних пропозицій, це не державницький підхід. Аргумент, що в здовж дороги приватні інвестори захочуть будувати собі об’єкти рекреаційного призначення треба лише вітати і сприяти цьому.       А заповіднику можна компенсувати втрачені площі, які необхідно відвести на будівництво нової дороги та супутньої рекреаційної інфраструктури, іншими лісовими площами, які межують з кордонами заповідника», - вважає Юрій Романюк.

«Затримка з початком будівництва нових доріг в Карпатах, і нових ліній електропередач, рано чи пізно призведе до тяжких економічних, екологічних і промоційних втрат Прикарпаття, до гальмування створення нових робочих місць. Президент Грузії Михайло Саакашвілі затвердив десятирічний план будівництва нового міста на березі Чорного моря. Бажає створити новий прототип чорноморського «Шарм-ель-Шейху». Другим за населенням містом в Грузії, після Тбілісі, на 500 тисяч. Створює новий торгово-економічний центр, зі своїм новим морським портом. Єгипет, з пустелі створив Рай, вздовж Червоного моря. А ми, в Карпатах, намагаємося з Раю зробити пустелю», - заявив депутат Юрій Романюк.

 «Я пропоную негайно створити комісію з залученням влади області, району, міста Яремче, інвесторів з ГК «Буковель», дорожників, електриків, екологів, лісників і адміністрації заповідника «Горгани», з метою термінового напрацювання консенсусного рішення і ухвалити його на сесії обласної ради, ще цього року», - резюмував Юрій Романюк.

Леся, 05.12.2011 18:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини