Королевська: суд поставив крапку в наших надіях

У партії "Батьківщина" сподіваються, що Європейський суд з прав людини встигне розглянути справу Юлії Тимошенко до виборів у Верховну Раду.

Про це повідомила депутат від БЮТ Наталія Королевська в ефірі 5 каналу.

"Сьогодні поставлена ​​була крапка в наших надіях. Ми розуміємо, суддя, яка відмовила у всіх клопотаннях; суддя, яка відмовилася від проведення повного судового слідства; суддя, яка не змінила запобіжний захід, хоча ми розуміємо прекрасно, що Юлі потрібна сьогодні медична кваліфікована допомога, вона не захотіла навіть обговорювати це питання...", - уточнила вона.

"Надії якоїсь на апеляційний суд не залишається", - зазначила депутат.

При цьому Королевська заявила, що "ми дуже сподіваємося, що встигнемо розглянути процес в Страсбурзі".

"Ми дуже сподіваємося, що позиція Європи та Америки дійсно буде мати можливість прискорити розгляд цієї справи, і ми встигнемо до початку виборів домогтися звільнення Юлії Тимошенко", - зазначила вона.

У свою чергу депутат від БЮТ Андрій Шевченко зазначив, що в опозиції вже немає можливості виправдати Тимошенко в українських судах.

"Всі юридичні, правові механізми захисту Тимошенко в Україні або вичерпані, або майже вичерпані. Звісно, адвокати, захисники повинні і далі робити свою роботу, але, мені здається, сьогодні ми отримали чітку відповідь", - сказав він в ефірі телеканалу ТВі.

Депутат зазначив, що завершення апеляційного процесу в Україні дасть БЮТ можливість продовжити розгляд справи в європейських судах, однак питання в тому, наскільки швидко завершиться розгляд у вітчизняних інстанціях.

"Завершення апеляційного процесу відкриває можливість оскаржувати в європейських судах все те, що відбувалося. Я думаю, єдине, за чим можна стежити - це те, наскільки швидко буде рухатися процес. І, мені здається, влада поки не визначилася: або як можна довше розтягнути процес і не давати діяти в європейських судах, або, навпаки, вони хочуть якомога швидше завершити всі українські суди, щоб скоріше перегорнути цю сторінку", - сказав парламентарій.


Українська правда

Леся, 02.12.2011 10:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини