Жива Тимошенко Януковичу не потрібна, - Сергій Власенко

Юлії Тимошенко до цього часу не надали належну медичну допомогу.
 
Про це повідомив керівник групи захисту екс-прем’єра Сергій Власенко на брифінгу біля Лук’янівського СІЗО.
 
За його словами, стан здоров’я Юлії Тимошенко різко погіршився і у неї з’явилися нові симптоми.
 
«Я можу зазначити та підтвердити, що станом на вчорашній день Тимошенко не отримувала жодної медичної допомоги. Крім того, у Тимошенко з’явилися нові симптоми хвороби: у неї час від часу з’являється запаморочення, йде кров з носа, терпне ліва рука». Мої консультації з лікарями говорять, що це, можливо, питання, пов’язані з функцією серця», - сказав адвокат.
 
За його словами, це викликає в нього велике занепокоєння.
 
«У мене є тверде переконання, що жива Тимошенко Януковичу не потрібна. Тому після вчорашньої заяви президента я вважаю, що він несе особисту відповідальність, персональну відповідальність за стан здоров’я Юлії Тимошенко, тому що саме за його вказівкою їй не надають медичну допомогу, за його вказівкою її перевели в іншу камеру», - сказав Сергій Власенко.
 
Він додав, що нова камера, в яку перевели екс-прем’єра, ще більш холодна, ніж стара.
 
«Умови дуже жахливі, там дуже холодно. З її слів, вона постійно перебуває у камері у верхньому одязі і в рукавичках, що ще більше впливає на стан її здоров’я, оскільки проблеми із спиною та інші проблеми ускладнюються у таких температурах», - сказав адвокат
 
На думку Власенка, Юлію Тимошенко свідомо перевели у холодну камеру і тримають в умовах, які приводять до фізичного знищення лідера партії «Батьківщина».
 
«Це робиться за вказівкою Януковича, і ці вказівки він роздає публічно. Протягом двох днів президент публічно виступає із заявами про лікування Тимошенко. Саме він несе персональну відповідальність за те, що роблять з Тимошенко у Лук’янівському СІЗО», - наголосив він.
 
Також адвокат повідомив, що Юлії Тимошенко до цього часу не надали результати обстеження, яке було зроблене ще 6 днів тому.
 
«Юлія Тимошенко вже втретє зверталася з проханням надати їй результати рентгену та МРТ, але ці результати, які робляться максимум впродовж дня, їй до цього часу не надали. І в мене є підозри, що з цими результатами проводять маніпуляції», - сказав Сергій Власенко.
Леся, 29.11.2011 18:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини