Адвокату Юлії Тимошенко довелося перелазити через паркан, щоб потрапити до суду

Адвокату Юлії Тимошенко Миколі Сірому, щоб пробратися та територію апеляційного суду, довелося перелазити через ворота.
 
Про це повідомила прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока.
 
За її словами, працівники спецпідрозділу «Беркут» перешкоджають публічності процесу в апеляційному суді.
 
«Невідомо з яких причин вони перекрили ворота, які ведуть на територію апеляційного суду, не пускають до суду ані дипломатів, ані журналістів», - сказала вона.
 
Сорока зазначила, що представники ЗМІ, які не потрапили до апеляційного суду, «обурені тим, що діє вибірковий принцип при допуску журналістів навіть не в прес-центр, а на територію суду».
 
«Невідомо за чиїм наказом влада перешкоджає виконанню журналістами своїх професійних обов’язків. Це є порушенням Конституції та закону про професійну діяльність журналістів», - наголосила Марина Сорока.
 
Вона зазначила, що «Беркут» аргументує недопуск журналістів тим, що у прес-центрі суду начебто немає вільних місць, хоча наразі він практично порожній.
 
Також, сказала вона, представників прес-служби Юлії Тимошенко, які працюють в інших редакція та мають журналістські посвідчення, не пустили на територію суду.
 
«Мова йде навіть не про залу засідань, мова йде навіть не про прес-центр, в якому транслюється цей фарс під назвою судовий процес, мова йде лише про територію апеляційного суду», - обурилася вона.
 
«Ось таким чином апеляційний суд виконує обіцянку керівництва країни про те, що розгляд апеляції Юлії Тимошенко буде відбуватися у прозорий та публічний спосіб», - резюмувала вона.
Леся, 14.12.2011 12:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини