Дмитро Шлемко назвав кандидатів, які партія, можливо, висуне на вибори по мажоритарній системі

Для перемоги демократичних сил у Парламентських виборах 2012 представники ВО «Батьківщина» готові знімати свої кандидатури на користі «Свободи» або «Фронту змін».

Співпраця цих трьох політичних сил на майбутніх виборах передбачає зняття кандидатури на користь опонента. Про це повідомив  народний депутат  України, голова Іван-Франківської обласної організації партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Дмитро Шлемко.

«Стратегічно ми маємо вирішити це так: шість округів, отже по два кандидати має кожна політична сила. Тактично – згідно закону кандидат має право зняти свою кандидатуру за 12 днів, тобто, умовно, кожна партія висунула свого кандидата, і він розказує про свою політичну силу та закликає за неї голосувати, але ми знаємо, що у цьому окрузі має бути один кандидат від такої-то політичної сили. Тоді ми за 12 днів знімаємо свого кандидата», - пояснив Дмитро Шлемко.

Такі дії вважає Дмитро Шлемко є результатом злагодженої роботи депутатів цих політичних сил у Івано-Франківській обласній раді.

«Нам, на Івано-Франківщині, найбільш вдало побудували після місцевих виборів формат більшості в обласній раді, ми пішли за європейським принципом – та політична сила, яка перемогла починає формувати більшість. І ви бачите, як більш-менш дружно працюють політичні сили. Тому такий формат ми б хотіли трансформувати і на всеукраїнському рівні», - сказав Дмитро Шлемко.

Також він назвав прізвища тих кандидатів, які партія, можливо, висуне на вибори по мажоритарній системі. Ними є Олександр Левицький, Юрій Романюк, Ольга Сікора, Володимир Костишин, Руслан Терешко, пан Давимука та Віктор Терен.

Леся, 22.11.2011 16:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини