Справу щодо зайвих бюлетенів розглянуть знову

17 і 18 листопада 2011 року о 10.00 год. відбувалися судові засідання щодо розгляду Апеляційних скарг голови Івано-Франківської обласної ради за рішенням сесії Івано-Франківської обласної ради на постанову Івано-Франківського міського суду від 05.10.2011 року, де головуючий у справі суддя Островський Л.Є. постановив залишити без задоволення скаргу голови Івано-Франківської обласної ради п. Сича О.М. від 16.09.2011 року на постанову  старшого слідчого прокуратури м. Івано-Франківська Попадюка В.О. від 28.10.2010 року про відмову в порушені кримінальної справи щодо голови Івано-Франківської обласної виборчої комісії Пилипюка Олега Мусійовича, директора «Кубекс» Стецької Оксани Петрівни, технічного директора ТзОВ «Кубекс» Паламара Сергія Богдановича,  директора ПП «Мастак» Кубаєвича Михайла Дмитровича, приватного підприємця Овчара Юрія Олеговича на підставі с. 6 п. 2 КПК України за відсутністю в їх діях ознак злочину, передбаченого ст. 158 ч. 1 КК України, а також на постанову  старшого слідчого прокуратури м. Івано-Франківська Попадюка В.О. від 05.11.2010 року про відмову в порушені кримінальної справи щодо голови Івано-Франківської обласної виборчої комісії Пилипюка Олега Мусійовича, директора «Кубекс» Стецької Оксани Петрівни, технічного директора ТзОВ «Кубекс» Паламара Сергія Богдановича на підставі с. 6 п. 2 КПК України за відсутністю в їх діях ознак злочину, передбаченого ст. ст. 364, 366, 367 КК України, директора «Кубекс» Стецької Оксани Петрівни, технічного директора ТзОВ «Кубекс» Паламара Сергія Богдановича  на підставі с. 6 п. 2 КПК України за відсутністю в їх діях ознак злочину, передбаченого ст. 172 КК України.

        Апеляційний суд Івано-Франківської області виніс ухвали щодо скасування вищеназваних постанов Івано-Франківського міського суду.

Нагадаємо, що в ніч з 25 на 26 жовтня 2010 року, було знайдено зайвих 111741 штук виборчих бюлетенів для голосування з виборів депутатів до Івано-Франківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі (акт №2 від 25.10.2010р.) та надлишкових 102216 штук бюлетенів для голосування з виборів депутатів до Івано-Франківської обласної ради в одномандатних мажоритарних виборчих округах (акт №1 від 25.10.2010р.). Всього 213 тис. 957 бюлетенів, що складає біля 35% виборців області.

Зазначений факт був виявлений членами Івано-Франківської обласної виборчої комісії, голової обласної організації «ВО «Батьківщина» Дмитором Шлемком в присутності перших керівників правоохоронних органів в області.

Зокрема, Дмитро Шлемко зазнав, що бюлетені, які були виявлені як надлишкові, аналогічні бюлетеням, які підлягали видачі міським та районним виборчим комісіям та подальшій передачі дільничним виборчим комісіям для проведення голосування. Тобто, вони повністю відповідали встановленому обласною виборчою комісією зразку бюлетеня для голосування з виборів депутатів до Івано-Франківської обласної ради. Даний факт засвідчений відеозаписом.

Проте, тоді Івано-Франківська прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом виготовлення надлишкових бюлетенів.

"В області не було свідомого намагання сфальсифікувати виборчий процес", - заявив прокурор області Микола Гошовський, інформуючи про підсумки перевірки за фактом виявлення 200 тисяч надлишкових бюлетенів.

    За його словами, слідчий прокуратури Івано-Франківська ухвалив рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо голови ТВК, керівників друкарні, де були виявлені бюлетені, та приватного підприємця, який готував електронні макети виборчих бюлетенів.

     Як встановило слідство, всі "надлишки виборчих бюлетенів були виготовлені ненавмисно", а кримінальна відповідальність передбачена "за умисне, незаконне виготовлення, наперед задумане, для подальшого використання у виборчій кампанії".

 

Леся, 21.11.2011 10:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини