Закон «Про вибори» вигідний Партії регіонів – Фармуга

17 листопада 2011 року Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон «Про вибори» відповідно до якого, вибори депутатів здійснюватимуться за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою: 225 депутатів обираються за пропорційною системою;  225 депутатів обираються за мажоритарною системою та встановлено 5% виборчий бар’єр. Блоки участі у виборах не беруть.

Політолог Андрій Фармуга вважає, що такі зміни підуть на руку діючій владі.

«Такий закон вигідний Партії регіонів, тому що, таким чином, відсікаються опозиційні сили та нові проекти, які виступають на їх підтримку. Одним з варіантів могло бути об’єднання в блоки, проте блоки не йдуть на вибори. Влада пояснює, що все це зроблено для сегментації політичних сил, яких є дуже багато і відповідно треба, щоб їх було менше», - сказав Андрій Фармуга.

«За» такий закон проголосувало 366 депутатів. «Проти» - 6, утрималося - 5. Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера називає такі дії «продуктом компромісу».

«Стосовно тих опозиційних депутатів, які проголосували за цей закон, то вони, мабуть, задумалися над своїм політичним майбутнім і зрозуміли, що якщо вони не підуть на таке компромісне рішення, то їх в наступному парламентів може не бути», - пояснив Андрій Фармуга.

Леся, 22.11.2011 12:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини