Вибори на основі провладного закону можуть бути визнані недемократичними - Подгорний

Ухвалення законопроекту про вибори в редакції, запропонованій президентом та провладною більшістю, загрожує тим, що вибори будуть визнані недемократичними і непрозорими, а Україні назавжди закриється шлях до Європи.

Про це заявив член фракції «БЮТ-Батьківщина», Голова підкомітету з питань виборчого законодавства Сергій Подгорний під час Комітетських слухань на тему: «Обговорення проектів Закону України про вибори народних депутатів України».

«Мабуть, вже вирішене питання, що буде той законопроект, який внесе президент», - сказав він.
 
Однак, за словами Подгорного, цей законопроект не можна розглядати, оскільки він дає можливість владі для маніпуляцій та матиме негативні наслідки для суспільства.
 
Крім того, зазначив він, щодо цього документу отримані негативні висновки Венеціанської комісії по ключовим його положенням: система, бар'єр, формування округів тощо.

Сергій Подгорний також звернув увагу на те, що при підготовці цього законопроекту не враховувалося рішення профільного комітету парламенту.

Він зазначив, що опозиція вимагає зняти з розгляду парламенту всі законопроекту про вибори та створити робочу групу для напрацювання нового документу, в перехідних положеннях якого записати, що він діятиме після виборів 2012 року за виключенням зміни частини щодо формування списків виборців.
Леся, 01.11.2011 10:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини