До Європи без Януковича

ДО ЄВРОПИ БЕЗ ЯНУКОВИЧА
Звернення політради партії «Батьківщина» та Ради Блоку Юлії Тимошенко до громадян та опозиційних партій
 
На посаді президента України майже 2 роки перебуває Віктор Янукович. За цей час він не виконав жодного пункту зі своєї передвиборної програми. Навпаки, політика, яку проводить Янукович, цілком суперечить його обіцянкам.
 
Тепер покращення життя обіцяють не „вже сьогодні”, а лише через десять років. „Україну для людей” будують винятково для кількох десятків родин. Міфічна „команда професіоналів” з тріском провалилася на всіх напрямках, крім власного самозбагачення.
 
Суть соціальної політики Януковича полягає в тому, що багаті стають ще багатшими, а бідні – ще біднішими!
 
За два роки президентства Януковича:
  •  
  • - ціни на продукти зросли мінімум вдвічі;
  • - постійно збільшуються тарифи на житлово-комунальні послуги;
  • - збільшено пенсійний вік та стаж;
- заморожено пільги для „чорнобильців”, дітей війни, „афганців”, інших незахищених груп громадян;
- зростає заборгованість із зарплат;
- масово закриваються лікарні та школи;
- під вивіскою вільної купівлі-продажу сільськогосподарської землі готується вилучення грунтів у селян;
- катастрофічно погіршується бізнес-клімат, а підприємці масово згортають свою діяльність через податковий терор;
- на порядок зросло корупційне навантаження на економіку, ставки хабарів б’ють усі рекорди;
- країна постійно балансує на межі технічного дефолту.
 
При цьому Янукович є одним з найдорожчих президентів світу. Офіційні витрати на один день його роботи складають стільки ж, скільки у середньому за місяць заробляють 675 українців. У рейтингу найбагатших людей України опинилися родина та найближче оточення Януковича, а кожен четвертий в ньому - член Партії регіонів.
 
Сьогодні адміністрація президента підміняє собою законодавчу, виконавчу та судову гілки влади. В Україні відсутнє правосуддя, а парламент перетворився на інструмент схвалення бездарних та небезпечних для країни рішень. Така політика створила глибоку кризу у стосунках України з Євросоюзом. Саме Янукович поставив під загрозу стратегічну європейську інтеграцію України. Разом з тим, він не в змозі побудувати цивілізовані стосунки і з Росією, раз за разом здаючи їй території та стратегічну власність країни.
 
Створений в Україні режим тримається лише на багнетах силових структур та політичних репресіях. Незаконне ув’язнення та несправедливий суд над Юлією Тимошенко та іншими представниками опозиції – це лише вершина айсбергу. Переслідувань, тиску та залякування зазнають всі громадяни.
 
Подальше перебування Януковича на посаді президента та діяльність пропрезидентської парламентської більшості створюють дедалі більшу загрозу національній безпеці, самому існуванню України як незалежної держави.
 
Саме тому партія «Батьківщина» закликає своїх колег по опозиційному руху та всіх громадян України вимагати негайної відставки Януковича з посади Президента та дострокового розпуску дискредитованої Верховної Ради.
 
Чесні прозорі демократичні дострокові вибори – це єдиний шлях, який врятує Україну від занепаду та міжнародної ізоляції.
 
Партія «Батьківщина» склала підписні листи з вимогою проведення дострокових президентських і парламентських виборів та вже передала їх в регіони.
 
Ми закликаємо приєднатися до нашої ініціативи.
 
До Європи – без Януковича!
Леся, 07.11.2011 10:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини