Владу – беруть, владу – не просять – Сич

В Івано-Франківську відбулося урочисте віче на площі біля пам’ятника діячам ЗУНР з нагоди відзначення 93-ї річниці проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Поклали вінки та виголосили свої промови під час урочистосте заступник голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький, голова обласної ради Олександр Сич і секретар міської ради Руслан Марцінків.

Олександр Сич у своєму виступі наголосив на тому, що за владу потрібно боротися, а не чекати, доки вона сама прийде у твої руки.

«Ми сьогодні втішаємося наявність української держави, але повинні завжди пам’ятати, що вона не впала нам з неба. Владу – беруть, владу – не просять. Не слід випрошувати, щоб влада було українською, її потрібно самим такою робити, бо це абсурд, щоб в українській державі не було української влади», - вважає Олександр Сич.

На думку Романа Іваницького, Листопадовий чин привів країну до незалежності, а зараз завдання кожного її зберегти та поряд з цим, розвивати європейську державу. 

«Листопадовий чин не завершився поразкою, тоді українці програли бій, але не програли війну. Незнищенний листопадовий дух волі відроджувався, зростав і міцнів, щоб актом 24 серпня 1991 року остаточно затвердити нашу незалежність. Тому в наш час не може бути інших національних ідеалів, окрім розбудови демократичної, правової, соборної, європейської України», - заявив Роман Іваницький.

 

Леся, 01.11.2011 14:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини