Ми возвеличили Бандеру, але не завдяки владі, а всупереч діям влади — Олег Тягнибок

1 січня Олег Тягнибок взяв участь в урочистому віче з нагоди 101-ої річниці народження Степана Бандери. Воно відбулось у селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині, де розташований Меморіального комплексу Степана Бандери.

Віче за участю представників влади Прикарпаття розпочалось з відправлення панахиди за полеглими борцями за волю України. Виступивши перед присутніми обласні та районні посадовці поспішили покинути захід, зсилаючись на участь у інших заходах в обласному центрі.



«Я зараз не хочу говорити про дії влади, я хочу говорити про Бандеру. Бо сьогодні його день. Минулий рік був роком 100-річчя Степана Бандери. Були всі можливості, щоб нарешті в українській державі возвеличувати його ім’я. І ми возвеличували. Але не завдяки владі, а всупереч діям влади»
, — сказав Олег Тягнибок.

За його словами, сьогодні багато можновладців прикриваються іменем Провідника: «Степан Бандера був людиною, яка вміла брати на себе відповідальність. Зараз намагаються перекрутити справжню постать Степана Бандери, ліплячи з нього фігур, яка вигідна теперішній владі. Насправді Бандера таким не був. Він ніколи не був демократом і віддавав рішучі накази знищувати ворогів української нації. До речі, він навіть слова не говорив про політичну націю, якою нас сьогодні намагаються здурити. Нація – це кровно духовна спільнота і мертвих і живих і не народжених. І хто б що не робив, хто б що не говорив, але ми знаємо Бандера – наш герой! Так було, так є і так буде».

old_editor, 02.01.2010 15:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини