Навіщо у 59-році, коли комуністична зараза поширилася Європою, вбивати Бандеру? А тому, що його боялися — Анушкевичус

15 жовтня 1959, рівно 50 років тому, від рук агента КДБ загинув провідник ОУН, герой України та символ нації Степан Бандера.

Учора з нагоди цієї сумної дати, біля пам’ятника Бандері пройшло народне віче. Багато людей в цей день прийшло вшанувати пам’ять людини, що боролася за незалежну Україну. Попри присутність національного прапору масово майоріли і стяги із символікою різних патріотично спрямованих сил, які переважно тримала молодь та діти, мабуть, відчуваючи свою причетність до вшанування пам’яті провідника ОУН.

Розпочалося віче із панахиди та покладання вінків до пам’ятника міською та обласною владою, представниками громадськості, воїнами УПА.



«Учора ми відзначали свято Покрови пресвятої Богородиці та 67 річницю створення УПА, а уже сьогодні нас зібрала сумна подія - 50 років тому був вбитий Степан Бандера. Навіщо у 59-році, коли комуністична зараза поширилася Європою, вбивати Бандеру? А тому, що його боялися
, - сказав вчора міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, - Вони зрозуміли, він уже є символом нації, і якби того підлого вбивства не сталося, то я впевнений, що Степан Бандера зробив би усе, щоб Україна дістала свою незалежність значно раніше».

За словами міського голови Івано-Франківська, було створено багато міфів про Степану Бандеру, про повстанців. Але сьогодні усе більше людей дізнається правду.



«І вже усім відомо, що Степан Бандера не присягав нікому, окрім України»
, — сказав Віктор Анушкевичус.

old_editor, 16.10.2009 18:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини