Повідомлення від Державного реєстру виборців: неправильні прізвища, «зайві» люди в квартирі і халатне відношення поштарів

В Івано-Франківську почали розносити повідомлення від Державного реєстру виборців з проханням звірити свої данні. І одразу ж виникли певні проблеми, в одних не правильно написані прізвища, в інших — в квартирі виявилися «прописаними» невідомі люди. Також мешканці міста скаржаться на халатне відношення пошти до доставки повідомлень.

«Вже не вперше до нас звертаються зі скаргами, що листівки кидають просто у під'їзді або поза поштову скриньку, листи не на усіх осіб. Це виключно безвідповідальне ставлення працівників пошти до своєї роботи. Ми вже не одноразово давали подання в область, в Київ. Саме вони повинні розібратися у цій проблемі», — говорить головний спеціаліст ДРВ в Івано-Франківську Михайло Хвесик.

Часто жильцям на їх адресу приходить повідомлення на ім'я осіб, які, насправді, ніколи не були там прописані. ДРВ пояснює це як помилку бази даних.

«У випадку, якщо людина отримала повідомлення на ім'я особи, яка там не прописана, їй необхідно звернутися до нас, щоб ми вилучили помилку зі списку. Окрім цього, бажано ще за місяць до голосування перевірити на виборчій дільниці, чи помилка дійсно усунена», — повідомив «Малакаві» Михайло Хвесик.

За його словами, також стало відомо, що люди, які за певних причин не потрапили до списку виборців, для реєстрації повинні прийти з паспортом у ДРВ та зареєструватися, або передати паспорт довіреною особою й реєстрація буде здійснена.

«Паспорт повинен бути обов'язково, бо у телефонному режимі ми не зможемо встановити особу. Якщо людина не може потрапити до нас у робочий час, то дуже часто після 17:00 та у вихідні дні у приймальній ДРВ є людина, яка зможе відповісти на усі запитання та зареєструвати виборця», — каже Михайло Хвесик.

old_editor, 15.10.2009 18:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини