Перемога була дуже близько. РК «Роланд» - «Політехнік» - 18:20

Позавчора, на 121 сесії Міжнародного Олімпійського комітету, що відбувся у Данії, було прийнято рішення про можливе затвердження регбі, як виду спорту, що увійде до Олімпіади 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

Хоча регбі тільки набирає популярності в Україні, неозброєним оком видно шалений прогрес цього дуже мужнього та цікавого виду спорту. Івано-Франківськ не залишається осторонь цих процесів, адже у місті є своя самобутня регбійна команда «Роланд». Завдяки людям, які закохані у регбі, «Роланд» поступово стає однією із найсильніших команд у чемпіонаті Україні.

Цієї суботи, стадіон імені «Героїв пожежників» приймав черговий, але дуже принциповий та важливий матч чемпіонату Україні з регбі у вищій лізі серед команд південно-західної зони. Суперником франківського «Роланду» був минулорічний призер української першості одеський «Політехнік». «Роланду» потрібна була тільки перемога, щоб і на далі боротися за вихід у плей-оф чемпіонату.

Несамовита підтримка численних фанатів та голови обласного управління спорту Романа Вірастюка допомогла франківським регбістам вирватися уперед – 3:0. Але потім «Політехнік» на класі вирівняв гру і уже до кінця першої двадцятихвилинки рахунок став зовсім не радісним - 3:20.

У перерві тренеру франківців Михайлу Яремі, напевно, вдалося «достукатися» до спортсменів, бо відразу по перерві кілька атак «Роланда» відновили у матчі інтригу – 18:20. Все ж одесити вистояли і ще більше закріпили свої шанси на попадання до плей-оф, а франківським регбістам потрібно вигравати усі наступні матчі.

Але головне, що можна сказати після цього поєдинку – це велика увага, що приділяється керівництвом як і Івано-Франківської обласної федерації регбі так і клубу «Роланд» підростаючому поколінню. Дітей, які були присутні на грі, а це і дітки із угринівської школи-інтернату, очікував величезний сюрприз по його закінченню. Численні фото з гравцями обох клубів, веселі конкурси та естафети, цінні призи та подарунки від меценатів не залишили байдужими нікого та на довго запам’ятаються дітям.

За словами Президента обласної федерації регбі Тараса Сметанюка, РК «Роланд» і надалі буде приділяти багато уваги дітям, адже вони - це майбутнє України, Івано-Франківська, регбійного клубу «Роланд», і про них потрібно дбати та залучати до занять спортом.

old_editor, 14.10.2009 21:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини