Указ Президента України іде в розріз із законодавством. Федір Олексюк позивається до Віктора Ющенка

На Президента України Віктора Ющенко подали до суду. Позивач Федір Олексюк засновник «Ваша надія».

Причиною позову став указ Президента України № 813/200 «Про заходи щодо забезпечення відновлення стабільності у банківській системі» від 08 жовтня 2009 року, згідно якого банки мають право оприлюднювати імена своїх позичальників, яким порушують конституційні права останніх. «Указ гаранта іде у розріз із діючим Законодавством», — говорить Федір Олексюк.

Позов подано до Київського адміністративного суду. Федір Олексюк каже, наразі тиску не відчуває, і думає, що не буде. «Я фактично, виступаю від імені 20 тисяч осіб, які є нашими клієнтами», — повідомив «Малакаві» Федір Олексюк, але зазначає, що суддів терміном на 5 років призначає Віктор Ющенко, а отже так само може і зняти з посади, тому судді можуть боятись виносити вердикт на користь позивача.

«Якщо ми хочемо мати нормальну державу, то має бути диктатура закону, в тому числі вона повинна стосуватись і Президента України», - каже Федір Олексюк.

Засновник «Вашої надії» переконаний, що суд прийме рішення на його користь, адже є підстав для цього чимало. «Я виграю суд, - говорить Федір Олексюк, - але швидше за все не в першій інстанції. Ймовірно дійде до Верховного Суду». Якщо і там на позивача чекає поразка, Федір Олексюк подасть позов на розгляд до міжнародного суду – там буде 100 процентна перемога, переконаний Федір Олексюк.



old_editor, 14.10.2009 19:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини