Кількість знеструмлених населених пунктів Прикарпаття і далі зростає

Незважаючи на напружену діяльність бригад ВАТ «Прикарпаттяобленерго», кількість пошкоджених об’єктів електроенергетики та, відповідно, знеструмлених населених пунктів в Івано-Франківській області і далі зростає. Хоча живлення енергообладнання 14 жовтня поступово відновлюється, додаються наслідки нових аварій, у зв’язку з тим, що снігопад в окремих районах краю триває.

Якщо на 11 годину ранку диспетчерській службі компанії було відомо про знеструмлення 5 повітряних ліній електропередач 110 кВ, то станом на 14:00 кількість пошкоджених ПЛ-110 кВ досягла восьми, відключено 14 шт. ПЛ-35 кВ замість 8 шт. вранці, 119 шт. ПЛ-10 кВ замість 95 шт. тощо. В обідню пору залишались без напруги 2 підстанції 110 кВ, 8 підстанцій 35 кВ та понад 2 тисячі розподільчих трансформаторних підстанцій. Найважчою є ситуація у Богородчанському, Долинському, Коломийському, Надвірнянському, Рогатинському та Рожнятівському РЕМ.

Для відновлення електропостачання у кожному з 256 населених пунктів області працюють бригади районів електромереж (філій ВАТ «Прикарпаттяобленерго»). Кількість бригад, задіяних на ліквідації знеструмлень, уже досягає сотні, а це більше півтисячі працівників та півсотні одиниць спецтехніки. У першу чергу зусилля енергетиків спрямовуються на відновлення високовольтних ліній електропередач, від яких залежить живлення цілих районів області. Також бригади ліквідовують пошкодження мереж, які подають напругу на об’єкти життєзабезпечення населених пунктів.

«На разі бригади обходять лінії для з’ясування місця та причин знеструмлень, - пояснює заступник технічного директора ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Роман Кумгир. – Це багато кілометрів територій, часто через лісові масиви тощо. Тому спрогнозувати кінцеві терміни відновлення електропостачання неможливо. Тим більше, що несприятливими для нас є подальші прогнози синоптиків – пориви вітру, мороз, налипання мокрого снігу тощо. Єдине, що можу стверджувати впевнено – компанія задіяла увесь технічний та інший персонал, усі можливі ресурси. Незважаючи на несприятливі умови, святкові чи вихідні дні енергетики працюватимуть до повної ліквідації наслідків стихії».

Енергетики вкотре нагадують про небезпеку ураження електричним струмом в аварійних ситуаціях та при подачі напруги. Тому просять бути уважними, зокрема при обривах проводів повітряних ліній електропередач.

old_editor, 14.10.2009 20:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини