На Прикарпатті протягом року зафіксовано лише один випадок захворювання на кір

У прес-службі Всесвітньої організації охорони здоров’я повідомили, що країни Європейського регіону охопила епідемія кору.

За їх даними  протягом перших семи місяців 2011 року в регіоні було зафіксовано більше 26 тисяч випадків інфекції, зареєстровано дев’ять випадків смерті від кору.

Найбільше зростання захворюваності на кір відзначено у країнах Західної Європи, серед яких лідирує Франція, де з початку року було зафіксовано більше 14 тисяч випадків інфекції. Тим не менше, за оцінками ВООЗ, географія спалахів кору свідчить про те, епідемічний процес охоплює весь Європейський регіон і поширюється за його межі.

Як розповіла інформаційному агентству «Малакава» заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної санепідемстанції Марія Бойко, на Прикарпатті протягом цього року зафіксована один випадок захворювання на кір.

«В нас в області за останні два-три роки не було зареєстровано взагалі жодного випадку кору. В 2006 році в нас було складна ситуація, тоді міста ,села, райони і ціла Україна горіли від кору . Цього року ми зареєстрували однин єдиний випадок захворювання на кір у серпні місяці. Зараз складно щось прогнозувати, проте поки що, ми не бачимо таких передумов», - сказала Марія Бойко.

Леся, 27.10.2011 13:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини