Наприкінці жовтня країну накриє перша хвиля грипу

Все у середині осені санепідеміологи та Міністерство охорони здоров’я прогнозують першу хвилю грипу. Також на людей чекають нові штами цього захворювання, які можуть спричинити епідемію.

«За повідомленнями Міністерства охорони здоров’я та центру грипу першу хвилю захворювання ми очікуємо на кінець жовтня-листопад місяць. Щодо вакцин, то інформації немає, адже за світовою практикою у серпні-вересні вона якраз виробляється, тому такі дані будуть наприкінці вересня. Цього року за інформацією того ж центру грипу в нас будуть циркулювати нові штами грипу А і В. Тому достатньо інтенсивною та високою може бути захворюваність», - повідомила Марія Бойко, заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної санітарно-епідеміологічної станції.

За власним досвідом спеціалісти радять захистити себе від грипу за допомогою вакцинації.

«Я сама і всю свою родину щепила минулого року, позаминулого і цього року буду. Те, що ми знаємо по особистих результатах і відгуках інших людей - ті хто щепився або не хворіли цього епідсезону, або у них був легкий ступінь перебігу захворювання», - зауважила Марія Бойко.

Леся, 07.09.2011 17:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини