В Івано-Франківську не вистачає вакцини для щеплень

В Івано-Франківській області зменшилася кількість батьків, які не бажають робити щеплення дітям. Та виникли проблем з постачанням вакцини.

Про це «Малакаві» повідомили в Івано-Франківській обласній санітарно-епідеміологічній станції.

«В 2009 році булла найбільша кількість батьків, що відмовлялися від щеплень, зараз їх поступово стає менше.  Але в нас є інша проблема – нам не вистачає вакцини для щеплення, яку постачає Міністерство охорони здоров’я, тому мусимо чекати», — говорить Марія Бойко, заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної санітарно-епідеміологічної станції.

Є вакцинації, які обов’язково повинна мати кожна дитина у своєму календарі щеплень.

«Згідно Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» кожна дитина повинна мати такі щеплення: проти туберкульозу, дифтерії, кашлюку, кору, поліомієліту та правця», - каже Марія Бойко

Що ж стосується епідемії вітрянки, яка охопила Київ, в Івано-Франківську немає причин для паніки.

 «Ми кожного року маємо епідускладнення, 2-3 випадки, але масового зараження вітрянкою у нас немає. І  діти, які вже хворіли, повторно в принципі, не заражаються, адже в процесі перебігу захворювання виробляється стійкий імунітет. Можливо просто раніше, вони хворіли не вітрянкою, а багряницею або це була щось алергічне», — говорить  Марія Бойко.

Леся, 10.06.2011 11:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини