Вакцина, яку нам завозять з різних країн, є стовідсотково безпечною, оскільки вона ліцензована - Яворський

Нещодавно Міністр охорони здоров`я України Зіновій Митник повідомив про те, що рівень імунопрофілактики в країні дуже низький, що загрожує епідемією інфекційних захворювань.

Зокрема, такої ж думки дотримуються й інфекційники Івано-Франківської області.

«Ситуація в нашій області з вакциною непроста, як і в інших областях. Низький рівень імунопрофілактики у нас пов`язаний з відсутністю вакцини. Проте, ми очікуємо її в найближчий час. Як тільки вакцина буде завезена, ми одразу піднімемо наші низькі показники по вакцинації», - розповідає Михайло Яворський, головний санлікар лікар області.

Крім того, значну роль у зниженні кількості провакцинованих українців від інфекційних захворювань відіграло збільшення відмов від вакцинації. Михайло Яворський пояснює це тим, що за минулий рік надто багато було чуток щодо шкоди вакцини, її ненадійності та можливих фатальних наслідків.

«Останні події, пов`язані з розповсюдженням інформації щодо шкоди вакцини, також певною мірою вплинула на кількість бажаючих провакцинуватися. Зі свого боку я можу сказати, що вакцина, яку нам завозять з різних країн, є стовідсотково безпечною, оскільки вона ліцензована», - каже Михайло Яворський.

За словами лікаря, вакцинування є захистом від спалаху інфекційних захворювань й є важливою складовою охорони здоров`я людей впродовж багатьох років, яка не несла в собі загрози. Останні чутки щодо небезпеки вакцинування є невиправданими.

old_editor, 19.04.2010 20:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини