Вступник має можливість здавати іспит з тієї мови, якою навчався в школі. Не треба вузько дивитися на проблему – Зінаїда Болюк

Згідно нещодавніх законодавчих змін, внесених Міністерством освіти й науки України, абітурієнту, який навчався в школі неукраїнською мовою, не обов`язково здавати іспит з цього предмету.

Як запевняє начальник управління освіти й науки ОДА Зінаїда Болюк, у Івано-Франківській області ажіотажу з приводу цього нововведення не було. Дещо іншою виявилася ситуація в Криму, де кожен п`ятий випускник скористався такою можливістю.

«Якщо на рівні МОН внесли такі зміни, то відповідно управління повинні їх дотримуватися аж до відміни. Крім того, не потрібно вузько дивитися на проблему, яка б вона не була. Адже, у будь-якому випадку, українська мова залишається основною для викладання у вузах», — каже Зінаїда Болюк.

Також, начальник управління освіти наголосила, що освітянам потрібно поступово, не відходячи від своєї позиції, переконувати суспільство і владу, що українська мова потрібна нашій державі.

old_editor, 19.04.2010 16:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини