Діти без щеплень можуть відвідувати садочки

Діти, які не отримали повного ряду щеплень все одно приймаються в дошкільні освітні заклад, проте батьків переконують у їх необхідності, адже це становить небезпеку для дитини та її оточення.

«В нашій області такої жорсткої заборони не приймати у садочки дітей без щеплень немає, і зрештою, ніколи не було. З батьками проводиться робота, відбуваються засідання імунологічної комісії, і якщо дитина вже йде в колектив обумовлюється те, що вона повинна отримати певні щеплення, адже таким чином наражається на небезпеку не тільки сама дитини, а ті діти, що вже перебувають в садочках», - розповіла Марія Бойко, заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної санітарно-епідеміологічної станції.

Для малюків спеціалісти складають певний графік щеплень, проте повного їх обсягу вона не отримає.

«Ці діти поступово отримують певні щеплення. Конкретно для цієї дитини лікарем-імунологом, лікарем-педіатром визначається певний план-графік вакцинацій. Дитини не обов’язково перед садочком повинна мати усі щеплення, їх можна роботи і під час його відвідування. Проте, це вже не буде той повний обсяг щеплень, бо вікові вакцинації ми не можемо робити пізніше», - пояснила Марія Бойко.

Леся, 07.09.2011 14:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини