Лікарі готуються розпочати боротьбу з грипом

Заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моїсеєнко повідомила, що МОЗ проводить моніторинг захворюваності на грип та ГРЗ по країні, закуплено профілактичні вакцини проти грипу для груп ризику, всі медустанови країни забезпечені достатньою кількістю медикаментів.

У Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні інформаційному агентству «Малакава» розповіли, що поки що вакцини вони не отримали, і коли точно вони будуть не знають.

Як пояснила Марія Бойко,  заступник головного санітарного лікаря Івано-франківської обласної санітарно-епідеміологічної станції, на разі вакцина проходить останні випробування. 

«Нас інформувало міністерство, що протягом минулого і цього тижня буде закінчено тестування вакцини проти грипу, видано всі відповідні документи», - сказала Марія Бойко.

Окрім того, дана вакцина є універсальною і не потрібно вибирати для щеплення особливий час.

«Абсолютно немає значення проти якого грипу, дана вакцина розроблена проти всіх штамів, які були минулого року, в її складі містяться антигени і до грипу А і до грипу В. Виробник сучасних вакцин, які є на нашому ринку пише про те, що час вакцинації немає значення», - додала Марія Бойко.

.
Леся, 07.10.2011 13:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини