Обласна прокуратура займеться підприємствами, які не виплачують заробітну плату

Протягом цього року в Івано-Франківській області середньомісячна заробітна плата зросла до 2162 гривень, що майже у 2,5 рази перевищує прожитковий мінімум для працездатної особи.

«За вісім місяців 2011 року середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників за видами економічної діяльності зросла на 15,7 % і склала 2162 гривні. Реальна заробітна плата (з урахуванням зміни споживчих цін) у серпні цього року зросла на 7,4 %, а за вісім місяців – на 7,5 %», - повідомив перший заступник начальника головного управління економіки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Насадюк.

Проте, не кожен працівник має можливість отримати свої зароблені гроші, адже загальна заборгованість підприємств по виплаті заробітної плати перевищує сім мільйонів гривень.

«Загальна сума боргу із виплати заробітної плати протягом 2011 року хоча і зменшилася на 9,7 %, проте на 1 жовтня ще складала 7,2 млн. грн., з них майже 5,2 млн. грн. – борги економічно активних підприємств», - додала начальник управління праці  Івано-Франківської ОДА Ярослава Ульванська.

Щоб негайно виправити ситуацію на допомогу Ярославі Ульванській, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації наказав долучитися до справи обласній прокуратурі.

Леся, 26.10.2011 15:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини