Івано-Франківськ пишається рекордними інвестиціями

Про роботу управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківська за 2011 рік і плани на майбутнє відзвітував начальник управління Богдан Білик. Звітував він публічно, у неділю.

Чиновник запевнив, що після кризи промисловість міста виходить на належний рівень і велику роль у її розвитку відіграло залучення інвестицій, які склали рекордну суму.

 «За вісім місяців ми маємо майже 2,5 мільярди обсягу реалізації продукції. За пів року ми отримали 132,4 мільйони долар США інвестицій, десь приблизно таку суму ми мали за всі роки Незалежності. І сьогодні за рахунок підприємств, які мали інвестиції, створено близько 190 робочих місць. До кінця року ми очікуємо понад 400 нових робочих місць за рахунок промисловості і 2 тисячі від малого бізнесу», - повідомив Богдан Білик.

Проте, все ж не вирішеними залишаються питання працевлаштування, особливо випускників ВНЗ та розмір і виплата заробітної плати.

«На жаль, в нас є і безробітні – 2,5 тисячі людей стоять на обліку у центрі зайнятості, і ми звичайно, прикладаємо зусилля, щоб забезпечити їх роботою. Особливо нас турбує молодь, яка закінчує вищі навчальні заклади, адже вона не може отримати місце відповідно до професії, яку здобувала п’ять років. Це питання включене в план стратегічної роботи і будемо його вирішувати», — відзначив Богдан Білик.

Також не вирішеним в Івано-Франківську є питання виплати зарплат у конвертах.

«Заробітна плата в середньому по місту складає 2 150 гривень і не є тих розмірів, яких ми могли б мати і які задовольняли б мешканців міста. Є проблема зарплат у конвертах, тому за допомогою податкової нам потрібно стимулювати підприємців, так,щоб вони виплачували її офіційно і офіційно приймали на роботу людей», - зазначив Богдан Білик.

Леся, 03.10.2011 11:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини