Іноземні інвестиції в основний капітал міста значно збільшилися – Білик

Через зниження капітальних вкладень у будівництво, інвестиції в основний капітал міста зменшилися на 17% у порівнянні з 2010 роком. Проте, сталими залишаються інвестиції у капітал промисловості.

«Інвестиції в основний капітал за перше півріччя цього року склав 345 мільйонів, на жаль, на 17% менше ніж у відповідний період минулого року, через те, що зменшилися капіталовкладення в житлове будівництво приблизно на 30 %. Зате, інвестиції в основний капітал промисловості міста знаходяться на тому ж рівні що й попередній рік», - повідомив Богдан Білик, начальник управління економічного та інтеграційного розвитку івано-франківського міськвиконкому

Покращилася ситуація в сфері машинобудування, а іноземні інвестиції за перші сім місяців 2011 року побили всі попередні рекорди.

 «Цього року є приріст в машинобудування – це ми бачимо по росту обсягів реалізації продукції, який склав 2,2 мільярда гривень. Що стосується іноземний інвестицій, то цього року ми отримали їх на суму 131 мільйон доларів США, це майже рівень того, що за 20 років незалежності України поступало в промисловість міста в цілому», - зауважив Богдан Білик.

Леся, 14.09.2011 13:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини