За які кошти сьогодні виживають прикарпатці?

Невідомо як виживає 20 тисяч мешканців Прикарпаття, які вже протягом трьох років не мають жодних доходів або ті, що отримують заробітну плану у розмірі 206 гривень.

Таку статистику доходів громадян оприлюднив голова державної податкової адміністрації в Івано-Франківській області Віктор Рахміль.

«В нас є дуже багато проблем і основною є виплата нелегальної заробітної плати, яка існує з часу проголошення Незалежності України. 4,8 тисяч фізичних і юридичних осіб в області виплачують заробітну плату меншу мінімального рівня. Так за перший квартал цього року в цілому по області такими суб’єктами господарювання 30 тисячам людей виплачено зарплату нижчу мінімального рівня, у другому кварталі цифра сягнула 27 тисяч. Цікава річ, що ми ніяк не можемо скласти баланс трудових ресурсів, за нашими даними в області обліковується 20 тисяч мешканців, які протягом трьох років не отримували будь-яких доходів, тобто 16% людей живе з повітря. Також зверніть увагу середня заробітна плата по Галицькому району 2593 гривні, проте на підприємстві «Західрембід» вона становить 473 гривні, 206 – ПАТ «Домобудівник», Долина, Калуш в п’ять разів нижча середня заробітна плата по галузі», - повідомив Віктор Рахміль.

Внаслідок такої ситуації голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк поставив під питання доцільність перебування на займаних посадах голів Галицької та Рогатинської районної рад та начальників податкових служб. Також він закликав прокуратуру допомогти розібратися у даній ситуації

«Це насмішка над владою, коли зарплата складає 200-300 гривень, а решта в конверті. Стид, срам і позор. Прокуратура теж несе відповідальність за виплату заробітної плати», - зауважив Михайло Вишиванюк.

Леся, 26.09.2011 12:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини