Івано-Франківському бізнесмену доведеться відповідати перед законом за виплату працівникам зарплати в «конвертах»

Перевіркою будівельної фірми ТзОВ «Ш» івано-франківські податківці встановили виплату 18 найманим працівникам заробітної плати в «конвертах» на суму понад 250 тис.гривень. Крім того, підприємство заборгувало 16-ти своїм працівникам 48 тис.грн. за виконані роботи. Звісно, виплати проводилися без відображення у податковому обліку з веденням подвійної бухгалтерії. За результатами перевірки бюджет додатково отримав 55,9 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб, а винним посадовим особам доведеться відповідати перед законом.

Загалом, з метою  виявлення фактів ухилень від оподаткування різного роду виплат, заробітної плати, видачі її за рахунок “тіньових” коштів податківці за 9 місяців цього року провели перевірки 85 юридичних осіб та 115 фізичних осіб-підприємців. В результаті перевірок донараховано зверх 1,7 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. Серед виявлених порушень, зокрема, у 51 випадку - приховування заробітної плати від оподаткування, виплата її за рахунок „тіньових” коштів, в 39 - надання матеріальних та соціальних благ, у 2-х випадках встановлено використання подвійної бухгалтерії.

Крім того, з початку року виявлено 884 неоформлених працівників, внаслідок чого до бюджету додатково надійшло майже 95 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. За наслідками проведених перевірок з питань виявлення неоформлених найманих працівників, у 127 випадках матеріали передано до органів влади, з них 84 до прокуратури.

 

Леся, 04.10.2011 13:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини