В нас традиційно не вистачає коштів на соціальну сферу – Левицький

Що чекати від державного бюджету на 2012 році, поки важко сказати, проте на Прикарпатті є чимало проблем, пов’язаних з бюджетом на цей рік.

«В 2011 році проблемами обласного бюджету є те, що практично не було закладено коштів на харчування дітей, які утримуються в інтернатах, також відсутні кошти на утримання інвалідів, перестарілих людей у відповідних закладах – це перший рік, коли гроші на харчування беруть з їхніх пенсій. В нас традиційно не вистачає коштів на соціальну сферу, так наприклад, цього року 20 мільйонів гривень зняли з потреб освіти, щоб підлатати діри у інших сферах», - зазначає Олександр Левицький, депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції «Батьківщина».

Так, на його думку, центральна влада сьогодні готова розподіляти кошти, проте несе відповідальність за їх дії влада на місцях.

«Центральна влада заявляє про те, що життя покращується, але тут же вони своїми наказами, закритими документами змушують місцеву виконавчу владу ініціювати закриття шкіл, сільських бібліотек, обмеження діяльності сільських будинків культури. Таким чином, коли керувати грішми, - то в нас є на це виконавча гілка влади, а коли брати всі шишки та горіхи – то вони примушують органи місцевого самоврядування», - зазначив Олександр Левицький.

Леся, 14.10.2011 13:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини