Романюк надіслав запит Миколі Азарову

„ 13 ”  жовтня   2011 р. №  101                              Прем’єр-міністру України      

                                                                       Азарову М.Я.

 

                                   ІНФОРМАЦІЙНИЙ  ЗАПИТ

 

       Прошу дати вичерпну відповідь стосовно бездіяльності уряду, який Ви очолюєте, стосовно повного ігнорування урядом застосування всіх законних заходів впливу на формування ринкової, економічно-обгрунтованої роздрібної ціни на бензин та дизельне пальне в Україні, для споживачів – власників автомобілів усіх типів та марок, в зв’язку із сталим і очевидно довготривалим, суттєвим падінням цін на нафту (падіння за останній час понад 15 %) на світовому ринку.

       При такому падінні вартості сирої нафти, роздрібні та гуртові ціни на нафтопродукти усіх видів, повинні були пропорційно знизитися в межах від 10 до 12 %, щонайменше. Що в абсолютному цифровому виразі складає, наприклад, від 1,0 до 1,20 грн. за літр бензини А-95.  Відповідно, роздрібна ціна дизельного пального, мала би впасти на 1,0-1,1 грн/літр.

       Натомість, аналітики і офіційні представники фірм постачальників нафтопродуктів, лишень тільки допускають можливе падіння цін на бензину/дизпальне в межах 0,20 грн/літр. Що складає(!) 0,57 відсотка(!). Тобто,  пів-відсотка, проти 15 %.  Що складає диспропорцію у 30 разів!

       Яка тоді відповідність діючих цін на нафтопродукти в Україні, у порівнянні та адекватності їх до світових цін на нафту.

        Якщо, ствердяться прогнози провідних світових економічних аналітиків, які стверджують про подальше стале падіння на нафту в довгостроковій перспективі, у понад пів-року, до рівня у 60-70 доларів США за барель, що більш як у двоє менше, у порівнянні з до недавньою ціною у $140 US/барель, та діючою, в межах $110 US/барель, то якою тоді буде в Україні ціна на нафтопродукти? Чи може Ваш уряд запевнити громадськість, що тоді ціна на бензину, приміром марки А-95, аналогічно впаде у двічі, в порівнянні з сьогоднішньою 11,50 грн/літр? І становитиме в межах 5,7 - 5,8 грн/літр?

        Відповідь прошу дати у встановлений 5 денний термін.

 

 

Депутат обласної ради,                                         Юрій Романюк

Леся, 14.10.2011 11:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини