Куди підуть податки прикарпатських підприємств?

ВАТ «Івано-Франківськцемент», ТОВ «Карпатнафтогаз», ВАТ «Надвірнанафтогаз», ВАТ «Прикарпаттяобленерго», ВАТ «Івано-Франківськоблгаз», Бурштинська ТЕС та інші підприємства області отримали лист з вимогою до 10 грудня 2011 року зареєструватися платником податків у Львівській обласній ДПА.

Голова фракції «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк вважає, що це чергові корупційні витівники українського уряду.

«Підготовлена «азаровщиною» міна сповільненої дії у примусово-добровільному переведенні усіх потужних платників податків, бюджетоутворюючих підприємств Івано-Франківської області, на податковий облік до Львівської обласної ДПА, є відверто цинічним економічно-фінансовим злочином проти громади Прикарпаття. Це є намаганням вивести з консолідованого бюджету Івано-Франківської області від 1,0 до 1,5 млрд. грн., як мінімум, прямих податкових зборів та надходжень», - заявляє Юрій Романюк.

Натомість, Прикарпаття очікує нищівний фінансовий нокдаун, своєрідний дефолт місцевого розливу. Таку перспективу спіткають і всі інші області України, по аналогії, прогнозує Юрій Романюк.

«У влади, якій відверто давно «знесло дах», рівень «проФФесіоналізму» та «реФФорматорства» якої, не має меж, як в просторі та часі, так і в тупості та дурості, ще є три місяці зупинитися і повернутися у нормально-адекватне юридично-правове поле бюджетного процесу 2012р.», - сказав Юрій Романюк.

Леся, 06.10.2011 14:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини