Романюк: "На Прикарпатті новий "смотрящий"

Новим головним прокурором Івано-Франківської області став колишній начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Анатолійович Каліфіцький.

Саме це ім’я знайоме усім, хто слідкує за судовою справою над Юлією Тимошенко, адже воно неодноразово звучало у розслідуванні справи колишнього прем’єр-міністра.

Окрім того, досьє на нового прокурора можна знайти у "Чорній книзі України". Тут його звинувачують у «незаконному кримінальному переслідуванні осіб, які приймають участь в опозиційній політичній, громадській та журналістській діяльності і причетності до розгону мирних акцій протесту (зокрема, «податкового Майдану»), а також незаконного арешту та утримуванню за ґратами політичних та громадських діячів».

Депутати Івано-Франківської обласної ради вже занепокоєні таким призначенням і нічого доброго у цьому не бачать.

«Влада Києва призначила нового «смотрящого» за Прикарпаттям. Те що людина, яка безпосередньо причетна до судилища та висунення обвинувачень Юлії Тимошенко говорить само за себе. Ціль і мета призначення – посилити вплив Донецьких на події в області з подальшим підкоренням владі Януковича та беззаперечного виконання всі злочинних забаганок на Прикарпатті. Слід очікувати, що з приходом нового прокурора, в області розпочнеться тиск на підприємства та бізнес структури, збільшиться злочинність. Також, слід очікувати незаконний «дерибан» землі в особливо великих розмірах у найцікавіших рекреаційних зонах та посилення тиску на опозиційні політичні сили та їх представників», - вважає Юрій Романюк.  

Нагадаємо, до нього посаду головного прокурора Прикарпаття займав Микола Гошовський, який звільнився за власним бажанням. 

Леся, 30.09.2011 19:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини