Більшість українців вважають, що справа проти Тимошенко – політичні переслідування влади — соцопитування

За даними соціологічної групи «Рейтинг», 26 % опитаних українців вважають, що кримінальна справа проти Юлії Тимошенко -  це скоріше дотримання законності, натомість більшість (54 %) наполягає, що це політичні переслідування владою. Ще 20 % не визначились з даного питання.

Думка про політичні переслідування домінує в усіх регіонах, окрім Донбасу, де думки розділись на майже рівні частини і найбільше невизначених з цього питання. Чверть прихильників Партії регіонів, майже 40 % КПУ, УДАРу та Народної партії погодились з тим, що справа Тимошенко – це політичні переслідування. Серед прихильників Свободи, Фронту змін та Громадянської позиції таких майже 80 %. Такої ж думки притримуються половина з так званих «проти всіх».

Лише 24 % респондентів вважають, що вирок у справі ЮліїТимошенко щодо газових угод 2009 року повинен бути позбавлення волі за рішенням суду. 11% – підтримують умовний вирок або амністію після рішення суду про позбавлення  волі.

Натомість 22 % опитаних вважають, що потрібно визнати, що газові угоди 2009 року не вигідні для України, але кримінальну відповідальність з Тимошенко потрібно зняти, ще 20% – зняти усі обвинувачення з екс-прем’єра.

Таким чином більшість опитаних наполягають на закритті кримінальної справи (42%) або на пом’якшенні вироку (11%).

22% опитаних не визначились з даного питання.

Леся, 30.09.2011 11:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини