У "Батьківщині" бачать декілька варіантів звільнення Тимошенко

У "Батьківщині" очікують рішення у справі Юлії Тимошенко наприкінці жовтня й бачать декілька варіантів її виходу на свободу.

"Це був би сценарій для ідіотів, якби у вівторок Кірєєв її відпустив і вручив букет квітів від Януковича. Вирішення питання слід очікувати в другій декаді жовтня", - сказало газеті "Сегодня" джерело в "Батьківщині".

"Варіантів я бачу декілька: перший – ситуацію в суді будуть тягнути, для того, щоб встигнути декриміналізувати статтю, за якою її судять. Тут треба стежити за парламентом: якщо лише на погоджувальній раді в понеділок це питання внесуть до порядку денного – отже, питання можна вважати вирішеним", - додав співрозмовник.

За його словами, звільняти Тимошенко будуть, швидше за все, за допомогою законопроекту б'ютівця Івана Кириленка і нунсівця Володимира Мойсика.

Ці депутати пропонують зафіксувати, що прем'єр є не держслужбовцем, а політичним діячем, тому відповідальність за свої дії (якщо він нікого не вбив і не пограбував) повинен нести політичну, а не кримінальну.

"Є ще один варіант "звільнення": справу відправлять на дорозслідування. І це досить небезпечно: адже гачок залишається. А дослідувати справу можна рік, два. Чи піде рейтинг Тимошенко та партії в ріст після її звільнення – це вже залежить від того, чи вийде вона з СІЗО з новим розумінням формату партії", - вважає співрозмовник "Сегодня".

Водночас, джерела у Партії регіонів не настільки оптимістичні щодо долі Тимошенко – на їхню думку, імовірність обвинувачувального вироку з тюремним терміном (або, що менш реально, з умовним терміном) як і раніше висока.

Як відомо, у вівторок, 27 вересня, Печерський райсуд Києва під головуванням Родіона Кірєєва продовжить розгляд справи Тимошенко щодо газових контрактів.

Леся, 26.09.2011 14:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини