На українців очікує важка зима — Романюк

На українців очікує складна зима 2011-2012р.р. «Зимно» буде не тільки в кліматичному, але й в політичному сенсі, вважає депутат обласної ради («Батьківщина») Юрій Романюк. Справу у тому, каже депутат, що саме на ці роки в Росії припадають вибори в Думу та вибори президента, саме тому Росія буде розігрувати «маленькі війни» з Україною, щоби здобути прихильність електорату. Тому поступок в газовому питанні не слід очікувати.

«Саме, чергові вибори в Росії, найбільшим чином впливають на формування безкомпромісної агресивної позиції Кремля, щодо України, в питанні обговорення перегляду газових угод 2009 року, та зменшення ціни на російський газ для України», — говорить Юрій Романюк.

За його словами, найбільш складним для України буде грудень цього року.

«Саме у грудні відбудуться вибори до Державної Думи Росії, саме у грудні повинен пройти саміт «Україна-ЄС», на якому вирішуватиметься доля вступу України в асоціацію з ЄС, або ні! В залежності від вирішення проблеми політичних ув’язнених Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, режимом Януковича в Україні, на захист котрих, окрім Заходу, також стала влада Росії. Саме в грудні, висуватимуть кандидатуру Путіна на посаду президента РФ. Грудень, потребуватиме великого об’єму споживання російського газу, за надхмарними тарифами у понад 500 доларів США за 1000 м. куб., у четвертому кварталі ц.р, навіть після ратифікації «Харківських угод», за що несе персональну відповідальність особисто Янукович, і його кліка в уряді та Верховній Раді», — каже Юрій Романюк.

Леся, 26.09.2011 11:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини