Депутати Івано-Франківської облради виступили проти нового законопроекту «Про засади державної мовної політики»

Лідер фракції ВО «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк виступив проти нового закону «Про мову», адже на його думку, він спрямований на знищення української мови.

«Саме за ініціативи регіоналів в Верховній Раді зареєстровано аж два закони «Про мову»,  якими вони хочуть знищити українську мову і впровадити російську. Сьогодні ми даємо оцінку законопроекту поданому і зареєстрованому  в Верховній Раді двома регіоналами-українофобами – Колісніченком і Ківаловим, які прагнуть понизити і звести до нуля статус української мови», - сказав Юрій Романюк.

Саме тому, на останній сесії Івано-Франківської обласної ради було прийнято звернення «Про недопущення прийняття закону України «Про засади державної мовної політики».

«Проект  закону України «Про засади державної мовної політики» від 26 серпня 2011 року поданим до Верховної Ради України депутатами від Партії Регіонів Ківаловим та Колісніченком викликає стурбованість і тривогу, адже йдеться про черговий наступ на українську мову. Партія регіонів та її речники наполегливо намагаються знищити статус державної мови. Все це, не що інше, як ганебне плазування п’ятої колони перед Росією і немає нічого спільного з турботою про національні меншини», - йдеться у зверненні.

Леся, 22.09.2011 15:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини