Європа радить Україні зачекати з прийняттям нового Закону «Про вибори»

За офіційним повідомленням представництва ЄС в Україні, Європейський Союз наполягає на тому, щоб законопроект про вибори Верховної Ради був переданий на розгляд парламенту після висновків Венеціанської комісії.

«Венеціанська комісія вимагає, щоб Закон «Про вибори» влада України готувала шляхом консенсусу усіх політичних сил. Європейський Союз також вимагає, щоб Україна не поверталася назад у минуле до зразка законодавства 1998-2002 років, коли Верховну Раду обирали 50 на 50, тобто за змішаною системою. Вони схиляються до того, що краще доопрацювати існуючий чинний закон. Вони наполягають на тому, щоб влада і Президент не прискорювали ухвалення даного закону до рішень Венеціанської комісії і тим більше, щоб його автором не булла одна людина», - пояснив лідер фракції БЮТ в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк.

На думку Юрія Романюка, теперішня влада повністю підпорядкована Президенту України Віктору Януковичу і думка Європейського союзу особливо їх не цікавить.

«Більшість Верховної Ради сформована з тушок і більшість коаліції повністю підпорядковується виключно одній особі в державі – Януковичу, тому проголосує за будь-яку редакцію закону, у будь-якій формі розгляду законопроекту, навіть, його не читаючи. Їм все одно, яким буде це законодавство, якщо на його ухваленні наполягатиме Президент Янукович. Така форма законопроекту і зміст, який вноситься Міністерством юстиції не влаштовує ні український політичний бомонд, ні європейське співтовариство, ні Європейський союз та Парламентську асамблею зокрема. Європа не буде в захваті від того, що Верховна Рада розглядає цей законопроект і його ухвалює. Та навіть якщо це відбудеться, то ще буде час до кінця жовтня внести зміни і доповнення», - вважає Юрій Романюк.

Леся, 30.09.2011 12:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини