ПАРЄ не розглядатиме у цьому році «українське питання»

На сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи не проголосували за включення «українського питання» про загрозу верховенству права до порядку денного, таким чином дебатів по Україні в ПАРЄ не буде.

Як повідомили BBC.ua  питання отримало дуже велику підтримку, але все ж не набрало необхідну кількість голосів.

За проведення термінових дебатів проголосували 82 депутати, проти - 69, утрималися - 10. За процедурою, для включення питання до порядку денного необхідно, щоб воно дістало підтримку двох третин голосів присутніх в залі.

Лідер фракції ВО «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк вбачає у цьому двосторонню угоду між Європою та Віктором Януковичем.

«Тут не голосів не вистачило, а швидше за все Європа зберігає "обличчя" Януковичу. В обмін на Варшавські домовленості, Янукович вирішить так зване «питання Тимошенко» в позитивному для Європи сенсі – її випустять на свободу, і вона не буде обмежена в участі всіх виборчих кампаній. Таким чином, Парламентська Асамблея лише перенесла у часі розгляд «українського питання» на січень 2012 року, до якого режим Януковича підготується належним чином: випустять Тимошенко та Луценка, у них не буде судимості і буде відкрита дорога до балатування; припиняться тотальні утиски опозиції та трохи попуститься ланцюжок свободи слова. В обмін на це – 2 грудня на саміті «Україна-ЄС», нас приймуть в Асоціацію ЄС та відкриють вступ до зони вільної торгівлі», - вважає Юрій Романюк

Леся, 04.10.2011 18:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини