Червоні прапори можуть знову з’явитися на масових заходах

Суд ухвалив рішення щодо позову екс-прокурора Івано-Франківської області Володимира Демяника  про оскарження рішення обласної ради про заборону використання в області червоних прапорів.

Було прийнято позитивне рішення щодо використання даної символіки у масових заходах і представники обласної ради зараз його вивчають.

«Суд у невеличкій частині одного пункту відмінив рішення сесії обласної ради, зокрема, там де мова йшла про використання прапорів у масових закладах, проте, що стосується офіційних будівель все залишено в силі. Також ми розглядаємо можливість і доцільність апеляції по цьому пункту», - зазначив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Нагадаємо,що пункт 3 рішення облради від 15 квітня 2011 року «Про звернення обласної ради «9 травня – День пам’яті» передбачає «заборону на території Івано-Франківської області публічного використання, а також вивішування, демонстрацію, установку в будь-якій формі антиконституційних червоних прапорів (так званих "червоних прапорів перемоги") на усіх державних установах області, будівлях державної та комунальної форм власності, інших спорудах, незалежно від їх форм власності та підвідомчої підпорядкованості», а пункт 4 – доручає облдержадміністрації, райдержадміністраціям, районним радам, міським, сільським та селищним головам забезпечити неухильне та повне виконання на території області цього рішення відповідно до діючого законодавства.

Леся, 10.10.2011 18:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини